Arduino starter kit

Coverfoto 1-1

Een deel van elk semester aan de Tu/e mag de student gebruiken om zich te ontwikkelen in een onderwerp naar keuze, mits goedgekeurd. Omdat het curriculum op de Tu/e zich sterk focust op intelligente systemen en programmeren, was mijn keuze snel gemaakt. In het bijzonder ook omdat dit tijdens de bachelor aan de Hogeschool Windesheim dit nog niet aan bod gekomen was.

Om dit doel te bereiken had ik de Arduino starter kit aangeschaft en door de projecten in het bijbehorende boekje, heem gewerkt. Arduino wordt aan de Tu/e het meest gebruikt om interactieve prototypes te bouwen. Arduino is een open-source electronica platform, gebaseerd op eenvoudig te gebruiken hardware en software. Het stelt de gebruiker in staat om sensoren, zoals een lichtsensor, uit te lezen en actuatoren, zoals een motortje, aan te sturen.

Dit was de eerste stap richting de Arduino en Processing (de taal waar Arduino op gebaseerd is) kennis die toegepast is in verdere projecten. De resultaten van de starter kit zijn samengevat in bijgaande video.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s