Better Sleep

Coverphoto

Een slaap-waakdagboek is een hulpmiddel dat voornamelijk door insomnia patiënten wordt gebruikt om hun dagelijkse, subjectieve, slaap patronen bij te houden. Deze informatie wordt gebruikt om de voortgang van de behandeling en het effect van verschillende interventies in cognitieve gedragstherapie voor insomnia te beoordelen.

In mijn afstudeerproject heb ik een mobiele applicatie gemaakt van de huidige pen-en-papier versie van het slaap-waakdagboek, “Sleep Buddy” genaamd. Het doel van Sleep Buddy is om haar gebruikers te helpen hun slaapinfo consistent dagelijks en op tijd in te vullen, dit komt het beeld van de arts en dus de behandeling ten goede.

Om dit doel te bereiken, maakt Sleep Buddy maakt gebruik van zogeheten “Persuasive Technology”. Dit zijn principes uit de gedragspsychologie, verweven in technologie, om gedrag te sturen en te ondersteunen. Daarnaast heeft Sleep Buddy dagelijkse reminders, een simpele interactie om tijd in te vullen en zowel dagelijkse als lange termijn overzichten van slaap data.

Dit project heeft geresulteerd in dit rapport. Onderstaande concept video geeft een indruk van de applicatie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s