Welkom!

Hallo en welkom op mijn website! Leuk dat je bezoekt!

Mijn naam is Lester, een Industrial designer met speciale interesse en expertise op het gebied van gedragspsychologie en zorginnovaties.

post

Deze website bevat onder meer een blog over zorginnovaties, gedragspsychologie en de gezondheidszorg. Daarnaast bevat het mijn portfolio: een overzicht van mijn werk gedurende mijn Bachelor en Master Industrial Design.

Industrial Design gaat voornamelijk over innovatie. Dit kan van alles zijn, van relatief simpele producten als een tandenborstel of een stoel, tot geavanceerde, interactieve producten, zoals een zorgrobot.

De competentiegebieden van een Industrieel ontwerper lopen dan ook zeer uiteen, van schetsen, 3D-modellen modeleren, materiaal & productieprocessen, tot styling en ergonomie. Maar naast de tastbare aspecten van een product of service, kijken we ook naar minder tastbare aspecten. Denk hierbij aan het peilen van gebruikers ervaringen , begrijpbaarheid en bruikbaarheid van websites en apps (ook wel User Experience, UX, genaamd) en de gedragspsychologie.

Voor mij vormen deze aspecten een belangrijke link tussen innovatie en de gezondheidszorg. Zorginnovaties kunnen druk van de gezondheidszorg sector afnemen, onder andere door patiënten van chronische ziekte de middelen te geven om deels zelf hun ziekte te behandelen en senioren de middelen te geven om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een applicatie voor een slaap-waakdagboek voor het zelfstandig registreren van slaappatronen voor insomnia patiënten.

Om succesvol te kunnen innoveren voor de gezondheidszorg is, meer dan op elk ander gebied, een begrip nodig van wat patiënten doormaken, welke psychologische factoren hun gedrag stuurt en hoe ze betrokken kunnen worden in het innovatieproces.

Daar gaat mijn blog over: innovaties met betrekking tot de gezondheidszorg, gedragspsychologie en hoe technologie gebruikt kan worden om patiënten te ondersteunen bij ziekte en hun herstel. Daarmee hoop ik bij te dragen aan bewustwording en een betere zorg.

Alle interactie met lezers is welkom, dus als je een opmerking, toevoeging of vraag hebt, of je wilt je gewoon even voorstellen: comment of stuur een bericht. Ik kijk er naar uit!

Veel leesplezier!

Lester Moorman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s